Klíma webáruház
Minőségi klíma olcsón!
Főoldal > Klíma tippek > Kazettás klíma

Kazettás klíma, álmennyezeti klíma

Kazettás klíma választék >>

A kazettás klíma a split klímáknak az a fajtája, aminek beltéri egységét álmennyezetbe építhetjük. Ha nem szeretnénk, hogy a falon bármi is látszódjon a klímából, a kazettás klíma tökéletes megoldást nyújthat. Ennek a típusnak az előnye, hogy a klimatizált térből nem foglal el helyet. A beltéri egységet az álmennyezetbe építhetjük, így az belesímul a mennyezetbe. A kazettás klíma beltéri egysége egy, két vagy négy irányú kifúvással rendelkezhet, így feladattól függően, több típus is választható.

Kazettás klíma beltéri egység
Álmennyezetbe építhető kazettás klíma beltéri egysége (Samsung)

A távvezérlés, ezeknél a készülékeknél kiemelten fontos, ezért a gyártók lehetőség adnak fali termosztátos vezérlőegység, illetve infrás távirányító használatára is. Több gyártó kínálja a két megoldás kombinációját, és a falra szerelhető fő vezérlőegység mellé, infra távirányítót is mellékelnek. A kazettás klíma beltériket átlagosnál nagyobb terek klimatizálására fejlesztették ki, így teljesítményük is magasabb értékektől indul. Ezen típusok átlagos teljesítménye 5,2 és 7,1 kW, de megtalálhatóak a nagyobb típusok is, akár 10 kW teljesítmény-tartományig.

Kazettás klíma kialakítások

Szett (beltéri és kültéri egy készülékként vásárolható meg) megoldásokkal a kazettás klímák esetében egyre kevesebb gyártónál találkozunk. A legelterjedtebb megoldás (mivel általánosságban ezekből a készülékekből több egységet alkalmaznak egy feladatnál), hogy a beltéri egységeket és a hozzájuk kapcsolódó kültériket is külön lehet megvásárolni. Ilyenkor célszerű az adott márkaképviselet szakemberének véleményét kérni, aki a szükséges számításokat és az egységek összeállítását elvégzi.

Természetesen a kazettás klímáknál is van mód mono (egy beltéri-egy kültéri) rendszer alkalmazására, amilyet például az LG, univerzális kültéri egységeivel alakíthatunk ki. Az ilyen rendszereket vagy magunk állítjuk össze, vagy szakember véleményét kérjük.

Kazettás klímáknál is választhatunk inverteres kivitelt. Az inverteres klímák teljesítményszabályozásukkal képesek jóval nagyobb hatásfokot elérni, ami megmutatkozik a készülék COP és EER értékeiben is. Van mód klímarendszer kialakítására is. A kazettás multi klímával, - amit szintén egyedileg állíthatunk össze - akár a teljes családi ház klimatizálása is megoldható egyetlen kültéri egységgel.

Kazettás klíma választék

bruttó klimaker ár:
359 410 Ft
bruttó klimaker ár:
377 190 Ft
bruttó klimaker ár:
420 370 Ft
bruttó klimaker ár:
445 770 Ft
bruttó klimaker ár:
458 470 Ft
bruttó klimaker ár:
505 460 Ft
bruttó klimaker ár:
508 000 Ft
bruttó klimaker ár:
527 431 Ft
bruttó klimaker ár:
592 836 Ft
bruttó klimaker ár:
688 975 Ft
bruttó klimaker ár:
774 700 Ft
bruttó klimaker ár:
892 810 Ft
bruttó klimaker ár:
1 069 340 Ft

Kapcsolódó oldalak