Klíma webáruház
Minőségi klíma olcsón!
Főoldal > Klíma tippek > Klímaszerelés profin

Klímaszerelés profin - Az építkezés a tökéletes időpont

A klíma egy épületgépészeti elem, melynek hűtőközeg-csövei legjobb, ha a ház építésekor, vagy felújításakor kerülnek elhelyezésre. Az építkezéskor történő klímaszerelésnek az egyik nagy előnye, hogy ilyenkor a hűtőközeget szállító csővezetékek falba történő elhelyezése nem okoz túl nagy problémát. Ha eldöntöttük, hogy a szobák melyike, milyen funkciót fog betölteni, nagyjából tudjuk már azt is, melyik helyiséget, vagy helyiségeket szeretnénk klimatizálni. Ebben az esetben, már a ház szerkezetkész állapotában kialakíthatjuk a split klíma készülékek és a hozzájuk vezető csővezetékek helyét.

A klíma kivitelének kiválasztásánál is szabadabb kezet kapunk, hiszen gondolkodhatunk mennyezeti, kazettás, oldalfali, vagy akár központi klímarendszer (multi klíma) kiépítésében is. A split klíma csöveinek helyét egy kb. 10 centi széles és 5 centi mély, falba vésett horonyban szokás elhelyezni, melynek elkészítését minden esetben érdemes szakemberre bízni. Ennek a horonynak ugyanis, azon túl, hogy megfelelő méretűnek kell lennie, kellő leejtéssel kell rendelkeznie a cseppvíz elvezetése végett.

Mivel a split klímák, kialakításukban és méreteikben eltérhetnek egymástól, fontos, hogy a klíma készülék, már a szerelés megkezdéskor rendelkezésre álljon, így a szakember, a pontos méretekkel dolgozhat. Továbbá lényeges, hogy a teljes procedúrát, a tervezéstől, a horony kimarásán keresztül a klíma bekapcsolásáig, célszerű egy klímatechnikai céggel végeztetni, a cégek közötti kompatibilitási problémák elkerülése végett.

Sok esetben fordul elő, hogy ezt a munkát több céggel végeztetik, aminek következménye például, hogy rossz helyre kerül a cső, nem folyik ki a víz, nem passzol a készülék stb.. Ezek a hibák nagy fejfájást okozhatnak, ha a kulcsrakész frissen festett otthonunkban derülnek ki, ezért mindenképpen legyünk előrelátóak.

Ha ezeken az apró részleteken átrágjuk magunkat, minden esélyünk megvan rá, hogy otthonunk igényszintjét egy újabb fokkal emeljük és nem utolsó sorban tettünk egy lépést a professzionális klimatizálás irányába.

Sok sikert!

Kapcsolódó oldalak