Klíma webáruház
Minőségi klíma olcsón!
Főoldal > Klíma tippek > Légcsatornás klíma

Légcsatornás klíma, légcsatornázható split klíma

Légcsatornás klíma választék >>

Az álmennyezeti split klímához hasonlóan, a légcsatornás klíma alkalmazásával sem fogja senki észrevenni, hol rejtőzik a hűtést szolgáltató egység. A légcsatornás klíma nagy előnye, hogy maga a beltéri egység nem található meg a klimatizált helyiségben, a hideg levegőt vastag, szigetelt csöveken (légcsatornákon) keresztül vezetik az álmennyezetben kiépített nyílásokhoz, az anemosztátokhoz. A levegő elszívásáról és befúvásáról is külön anemosztátok gondoskodnak, így biztosítva a levegő keringtetését a helyiségben.

Légcsatornás klíma beltéri egység
Légcsatornázható split klíma, fali távirányítóval (beltéri egység, LG)

A légcsatorna használatából adódó előny, hogy bár a klímára szánt beruházást megdrágíthatja, megfelelő alkalmazás esetén, lényegében a legcsendessebb klimatizálást lehet elérni vele, hiszen a zajt keltő beltéri egység a légkondicionált téren kívül helyezkedik el. A légcsatornás klímákat megtalálhatjuk intézmények, bankok, szállodák, éttermek, kaszinók kedvelt légkondicionálási feladatai között. Komfortérzetünket fokozhatja ez a módszer, ám nem szabad megfeledkezni ezen alkalmazásás árnyoldaláról sem. A légcsatornás klíma egyik, alkalmazását is sok esetben hátráltató tulajdonsága, hogy álmennyezetre szinte minden esetben szükség van, ha nem szeretnénk a légcsatornákat viszontlátni a mennyezet alatt. Ez a szükséges plusz (ha nem terveztük annak beépítését) tovább növelheti a költségeket.

Vezérlés típusok és skálázhatóság

A légcsatornázható klíma vezérlését, főleg fali vezérlőegységekkel, falra szerelhető távirányítókkal oldják meg, melyekhez a kényelem biztosítása érdekében infra távirányítót is mellékelnek. A komfortot fokozó pl. plazmaszűrő, és egyéb rendszerek opcióként választhatók a beltérik mellé. Léteznek magas, és alacsony statikus nyomású kazettás klímák. Valamely változat kiválasztásával a légcsatornához illeszthetjük a készüléket.

Mivel ezeket a kialakítású beltéri egységeket főleg nagy terek légkondicionálására szánják, így telejsítményük is eltér az átlagos szériák teljesítményeitől. A teljesítmény 5 kW-tól egészen 15 kW-ig skálázódhat gyártótól függően. Ennél a kialakításnál is van mód az inverteres vezérlés megvalósítására. Mivel az inverteres vezérlés főleg a kültéri egységek tulajdonsága, ezért ezeket a beltériket, egyaránt fel lehet rakni inverteres, vagy hagyományos kültéri egységekhez is. Az inverteres klíma működése abban áll, hogy teljesítményét fokozatmentesen tudja szabályozni, a terhelés függvényében. Az inverteres klímák jóval nagyobb hatásfokkal tudnak üzemelni, sok energia spórolható meg velük.

Légcsatornás klíma kialakítások

A légcsatornázható klímák egységei (beltéri és kültéri) általában külön vásárolhatók meg, melyekhez célszerű az üzlet tanácsát kérni, de vannak gyártók (mint pl. Midea) melyeknél a készülékek szettben is kaphatók, így az egyszerű teljesítmény számításokat elvégezve magunk is kiválaszthatjuk az otthonunk klimatizálására alkalmas típust.

Az alábbi kifejezésekkel szokták még azonosítani ezt a klímát: légcsatornázható klíma, légcsatornás klíma, légcsatornás légkondi, légcsatornás légkondicionáló, légcsatornás légkondicionálás.

Légcsatornás klíma választék

bruttó akciós ár:
279 400 Ft
bruttó klimaker ár:
344 170 Ft
bruttó klimaker ár:
367 030 Ft
bruttó klimaker ár:
394 970 Ft
bruttó klimaker ár:
480 060 Ft
bruttó klimaker ár:
481 330 Ft
bruttó klimaker ár:
528 320 Ft
bruttó klimaker ár:
599 440 Ft
bruttó klimaker ár:
640 842 Ft
bruttó klimaker ár:
717 677 Ft
bruttó klimaker ár:
740 410 Ft
bruttó klimaker ár:
754 380 Ft
bruttó klimaker ár:
787 400 Ft
bruttó klimaker ár:
844 550 Ft
bruttó klimaker ár:
905 510 Ft
bruttó klimaker ár:
1 068 070 Ft

Kapcsolódó oldalak