Klíma webáruház
Minőségi klíma olcsón!
Főoldal > Párátlanítók

Elektromos páramentesítő készülék, párátlanító, légszárító gép

A páramentesítő, vagy párátlanító készülék kivonja a levegő felesleges nedvességtartalmát, ezzel kellemesebb életkörnyezetet teremt. A párátlanító működési elve a hűtve szárítás. A levegőt egy adott hőmérséklet alá hűti (telítettségi hőmérséklet), aminek következtében annak páratartalma kondenzvíz formájában kicsapódik. A készülék elektromos árammal működik, a nedvességet a levegő fizikai tulajdonságának (hőmérséklet) megváltoztatásával vonja ki. A lehűtött levegőt a készülék vissza is melegíti, így a helyiségben a hőmérséklet csökkenését nem idézi elő. A kondenzvizet a tárolótartályába gyűjti össze, melyet rendszeresen üríteni kell.

Az itt felsorolt párátlanítók páramentesítési kapacitása:

16-60 liter/nap, ami készülékenként eltérhet. Egy átlagos szobai párátlanító 16 liter és 20 liter közötti mennyiségű vizet von ki a levegőből naponta, viszont egy uszodai párátlanító ennek a többszörösére is képes 30 és 60 liter/nap kapacitással. A párátlanító kapacitást, mint páramentesítési hatékonyságot, a gyártók 30 fok hőmérséklet, és 80%-os relatív páratartalom mellett adják meg.

Páramentesítő alkalmazása:

épületszárítás, uszodák, fürdők párátlanítása, penészedés, valamint falak vizesedésének (páralecsapódás) megakadályozása. További ismert neve: páragyűjtő, légszárító, hordozható páramentesítő, illetve hordozható párátlanító.